Kalp Kırmak İle İlgili Sözler Mevlana

Kalp Kırmak İle İlgili Sözler Mevlana



Mevlana özellikle manevi konular hakkında çok güzel sözler söylemiştir. İslamiyette de oldukça önemli olan Kalp kırmak ile ilgilli ünlü mutasavvıfın sözlerini sizin için derledik:




Duydum ki kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün. Bilmez misin, kalp kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır.




Can ve gönül de yani kalpte hakikat coşkunluklarını kaldıracak takat, kulakta da bunu işitecek istidad yoksa, ben kime ne söyleyeyim?




İncir çekirdeğini doldurmayacak kadar!..diye niye küçümserler ki; Kalp pekmi büyük incirden?Bakın bakalım insan neler çekiyor, incir çekirdeği kadar kalbe düşenden.




Kalp bir bahçe gibidir. Onda mutlaka birşeyler bitecektir. O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin




Bir defa kalp kırmak ; Kâbe' yi alt üst etmekten daha kötüdür !..Zira kâbe' yi Hz.İbrahim inşa etmiş, gönlü ; Allah yaratmıştır.




Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur...




Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa kıyıya o vurur.

Sözler Diyari sayfamızı sizler için hazırladık.Güzel Sözler,Anlamlı Sözler,Aşk Sözleri,Dini Sözler,Özlü Sözler ve Ünlü Sözleri şeklinde derlenmiştir. Bazı sözler de hatalarımız var ise affola ve sizlerde bu hataları görürseniz lütfen bilgi vermekten çekinmeyiniz.
Daha yeni Daha eski